Tonijnfilets Op Een Bedje Van Courgettes En Tomaten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd: 45 minuten Snij de tonijn in vier stukken. Spoel ze en veeg ze af. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Spoel de courgettes en de tomaten, en snij ze in schijfjes. Smeer een ovenschotel in met olie, en schik er afwisselend de courgettes en de tomaten op. Plet de korianderzaadjes en strooi ze geleidelijk op de groentelagen. Strooi er peper en zout op en giet een scheutje olijfolie op de bovenkant. Stop het gerecht 25 à 30 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven, leg er de tonijnfilets op en stop het gerecht opnieuw 5 à 7 minuten in de oven. Draai de filets vervolgens om en laat ze weer 3 minuten bakken. Hak de peterselie fijn en bestrooi er de tonijn mee bij het serveren.
- 600 Gr Rode Tonijn
- 800 Gr Courgettes
- 4 Tomaten
- 2 El Olijfolie
- Halve Koffielepel Korianderzaadjes
- 6 Takjes Platte Peterselie
- Zout En Versgemalen Peper