Schnitzel Met Champignonsaus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWrijf de schnitzel aan beide kanten in met zout en witte peper. Borstel de champignons schoon en snijd de paddestoelen daarna in schijfjes. Snipper de halve ui. Verwijder het hart en de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees wat je overhoudt vervolgens in heel fijne stukjes. Smelt een klontje boter in de pan en pak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Dat duurt een minuut of 8. Leg ze daarna op een warme schaal afgedekt met wat alu-folie zodat het vlees warm blijft. Bak in het achtergebleven vet de champignons met de ui. Zodra ze mooi bruin kleuren voeg je de fijngesneden stukjes tomaat erbij. Roer het even goed door. Voeg de paprikapoeder en de kummel toe. Zodra de champignonsaus enigzins indikt voeg je wat (ongeveer 2 theelepels) bloem en een scheutje melk toe om er een gebonden saus van te maken. laat het even pruttelen tot het op de gewenste dikte is en breng het dan op smaak met wat zout en flink veel vers gemalen zwarte peper. Verdeel de champignonsaus over het vlees en eet er bijvoorbeeld rode kool met appeltjes en wat aardappelpuree bij. Ook lekker met een glaasje dubbel (donker) bier.
- 2 Varkens Schnitzels
- 125 Gram Champignons
- 1 Tomaat
- 1 Theelepel Kummel (karwijzaad)
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- Zout En Witte Peper
- Lading Zwarte Peper
- Klontje Boter
- Bloem
- Scheutje Melk