Champignonragout

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Champignonragout Bereidingwijze

1. Laat de boter smelten in een pan en doe hier de bloem bij. 2. Meng de bloem en de boter op middelmatig vuur goed door elkaar totdat je een geheel krijgt. 3. Laat het mengsel daarna afkoelen. Maak de champignons vervolgens schoon. 4. Snijd de champignons in dunne plakjes en doe ze daarna in een pannetje met wat en wat citroensap. Dit om verkleuring tegen te gaan. 5. Snijd de ham met een scherp mes in kleine blokjes. 6. Doe de melk samen met de bouillon in een pan en breng dit aan de kook. 7. Giet er vervolgens wat van het boter/bloem mengsel bij en roer het geheel glad. 8. Doe de rest van het mengsel er daarna bij en roer het goed door elkaar. 9. Breng het geheel aan de kook en voeg daarna de ham toe. 10. Voeg als laatste de champignons en de slagroom toe en laat het geheel goed doorwarmen. 11. Breng de ragout eventueel op smaak met wat peper en zout. Lekker met vers afgebakt stokbrood!

Boodschappenlijstje
  • 100 Gram Ham
  • 50 Gram Champignons
  • 60 Gram Boter
  • 70 Gram Bloem
  • 200 Gram Vleesbouillon
  • 25 Gram Melk
  • 20 Dl Slagroom
Probeer ook eens...