Heerlijke Salade Met Bietjes, Veldsla, Walnoten En Spekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeDeze winterse salade smaakt verrukkelijk. Heerlijk als bijgerecht maar ook een volledige maaltijd met gebakken aardappeltjes. Echt proberen. Een succes! Pel de rode bietjes en snij deze in kleine blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Bak de spekreepjes of plakjes knapperig. Als het nodig is was dan de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze ook in blokjes. Maak een dressing van de azijn, peper, zout, suiker, olie en mosterd. Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bietjes erover maar laat de buitenrand vrij. Verdeel hierover de appelstukjes, walnoten en gebakken spek. Giet de dressing over de salade. Laat even intrekken.
- 300 Gram Gekookte Rode Bietjes (1 Pakje)
- 75 Gram Veldsla
- 40 Gram Walnoten, Grof Gehakt
- 2 Eetlepels Gerookte Spekreepjes
- 1 Appel, Elstar
- 3 Eetlepels (appel)azijn
- Zout En Peper
- Suiker, Naar Smaak
- 3 Eetlepels Zonnnebloemolie
- 2 Theelepels Pittige Mosterd