Romige Preisoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Romige Preisoep Bereidingwijze

Was de prei en snijd deze in zeer fijne ringetjes. Houd twee eetlepels gesneden prei apart voor de garnering. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, voeg de bloem in één keer toe en roer dit zorgvuldig door. Voeg de bouillon langzaam toe. Voeg er de 20+-smeerkaas aan toe, zodat de soep lekker romig wordt. Voeg dan de prei en paprika eraan toe en maak de soep op smaak met wat foelie en tijm. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep, onder af en toe roeren, in 15 minuten gaar worden. Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Serveer de sneetjes brood bij de romige preisoep. Garneer de soep met de 2 eetlepels achtergehouden prei.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Prei
  • Paprika, Rood
  • 40 Gr Becel Voor Koken, Roerbakken Of Braden
  • 40 Gr Bloem
  • 8 Dl Bouillon
  • 2 El 20+ Smeerkaas
  • Foelie
  • Tijm
  • 4 Sneetjes Tarwebrood
Probeer ook eens...