Walnotenkarameltaart Met Gember

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Walnotenkarameltaart Met Gember Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 180˚ C. Verdeel de walnoten over een bakplaat en rooster ze 
10-15 minuten. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Klop met een mixer 350 gram boter met de suiker romig. Voeg de bloem toe en meng snel tot een samenhangend deeg. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in met boter (of nog beter: bekleed hem met bakpapier) en verdeel het deeg mooi over de bodem. Bak de bodem in circa 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen. Smelt au bain-marie of in de magnetron 100 gram bittere chocolade en verdeel het over de koekbodem. Laat helemaal afkoelen en hard worden. Hak de gesuikerde gember grof. Smelt de rest van de boter in een pannetje en voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Laat het mengsel circa 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. Neem het mengsel van het vuur en klop het circa 
5 minuten met een mixer. Giet de karamel op de chocolade. Verdeel er de gember en de walnoten over.

Boodschappenlijstje
  • 375 Gr Walnoten (gepeld)
  • 550 Gr Zachte Boter (+ Extra Om In Te Vetten)
  • 60 Gr Bruine Basterdsuiker
  • 350 Gr Bloem
  • 100 Gr Bittere Chocolade
  • 50 Gr Gesuikerde Gember
  • 1 Blikje Gecondenseerde Melk (400 Gram)
  • 175 Gr Lichtbruine Basterdsuiker
Probeer ook eens...