Bladerdeeghapjes Met Curry
Aantal personen: 20 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVoor ong. 20 stuks: Kook de aardappels, giet ze af en laat ze afkoelen tot je ze kunt aanraken. Bak ondertussen de ui met de knoflook. Voeg de curry poeder toe en laat even zachtjes bakken. Haal ze uit de pan en meng ze met de aardappels en de groenten. Je hoeft de groenten niet te ontdooien omdat dit vanzelf gebeurd door de hitte van de aardappels. Het vocht van de groenten draagt bij aan de mix. Verwarm de oven voor op ong. 200 graden. Ontdooi de bladerdeeg en snijdt ze zoals je wilt. Ik heb 5 plakjes in 4 kleinere vierkantjes gesneden voor envelopjes, maar je kan ze ook rond maken. Leg een theelepel vulling in het midden van een vierkantje en vouw de hoeken naar het midden, zorg dat je randjes goed dicht zijn. Doe ze ongeveer 15-20 minuten in de oven. Ze smaken zowel warm als koud erg lekker, maar ze kunnen de volgende dag een beetje droog zijn.
- Bladerdeeg
- 2 Knoflookteentje, Uitgeperst
- 2 Theelepels Gember, Geraspt
- 2 Eetlepels Curry Poeder
- Halve Ui, Fijngesneden
- 3 Aardappelen, In Blokjes
- Handvol Gemixte Groenten