Aardbeien Roomijs
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzePureer de aardbeien met de hand, een blender of door een zeef en los in de ontstane puree al roerend de suiker op. Week het blaadje gelatine in koud water. Voeg aan de eierdooiers een scheutje slagroom toe en klop ze los. Verwarm het mengsel voorzichtig (niet laten koken!) en voeg al roerend de rest van de slagroom toe. Knijp het blaadje gelatine uit en voeg het bij het nog warme mengsel van eierdooiers en slagroom. Voeg dit mengsel bij de aardbeienpuree en laat het geheel goed afkoelen in de koelkast. Doe het daarna in een metalen bak (of cakevorm) en plaats deze anderhalf uur (softijs) tot 3 uur (schepijs) in de vriezer. Roer het ijs in wording elk half uur met een koude lepel om en vergeet daarbij niet het ijs van de randen te schrapen.
- 500 Gr Aardbeien
- 250 Gr Suiker
- 1 Gelatine Blaadje
- 3 Eierdooiers
- Halve Liter Slagroom