Herfstsalade Met Gebakken En Gerookte Kip

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Riet Hazenkamp » Type: Meer van het type: Salades

Herfstsalade Met Gebakken En Gerookte Kip Bereidingwijze

Oven voorverwarmen op 225C. Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken. Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 min. marineren. Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen. Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen. Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. Salade over vier borden verdelen, gebakken Ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Ricotta
  • 2 Eetlepels Slagroom
  • 1 Eetlepel Tijm
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 3 Stuks Sjalotten
  • 1 Eetlepel Rode-wijnazijn
  • 1 Theelepel Dijon Mosterd
  • 100 Gram Kipfilet
  • 2 Teentjes Bospeentjes
  • 2 Struikjes Witlof
  • 1 Zak Veldsla
Probeer ook eens...