Ontbijtkoek Met Basterd En Kaneel

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Ontbijtkoek Met Basterd En Kaneel Bereidingwijze

Voor ca. 12 boerderijen, 24 dieren en 48 klompen Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en 
alle specerijen goed door elkaar. Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker romig. Klop eerst 1 ei door het mengsel en pas als dat helemaal is opgenomen het tweede ei. Klop nu ook de honing en de stroop door het mengsel. Zet de mixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Verdeel het deeg in 3 delen en laat in een plastic zakje ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik op een stuk bakpapier. Leg het deeg op een bakblik en laat het in ca. 15 minuten in de vriezer hard worden. Snijd er de vormen uit en laat weer 15 minuten in de vriezer hard worden. Bak de koekjes 6 minuten in het midden van de oven. Haal ze eruit en tik met het bakblik op het aanrecht om ze plat te maken. Bak ze in 6-8 minuten helemaal gaar. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 700 Gr Bloem + Extra Om Te Bestuiven
  • 1.5 Tl Bakpoeder, Ca. 5 Gram
  • 2 Tl Zout
  • 6 Tl Gemberpoeder
  • 6 Tl Kaneelpoeder
  • 2 Tl Kruidnagel
  • 1 Tl Nootmuskaat
  • 225 Gr Boter
  • 200 Gr Donkere Basterdsuiker
  • 2 Grote Eieren
  • 240 Ml Honig
  • 120 Ml Suikerstroop
Probeer ook eens...