Meloen Met Gembermascarpone

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Laurentien » Type: Meer van het type: Anders

Meloen Met Gembermascarpone Bereidingwijze

Hak de gemberbolletjes fijn. Roer in een kom de mascarpone los met 2 eetlepels gembersiroop en meng de gember erdoor. Snijd de meloen in 8 parten en verwijder de zaadjes. Bewaar de meloen en het mascarponemengsel eventueel afgedekt in de koelkast. Bestrijk het snijvlak van de meloen met gembersiroop. Leg de meloenparten op het snijvlak op een ingevet rooster of grilltopper boven matig heet vuur. Gril de parten ca. 1 minuut per kant, tot de meloen lichtbruine strepen krijgt. Leg op elk bord 2 meloenparten en schep wat van de gembermascarpone ernaast. Druppel de rest van de gembersiroop erover.

Boodschappenlijstje
  • 3 Bolletjes Stemgember (pot)
  • 150 G Mascarpone
  • 5 Eetlepels Gembersiroop (uit Pot Stemgember)
  • 1 Galiameloen
Probeer ook eens...