Prei-aardappelsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSchil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Snijd de prei in stukken en was goed. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes ca. 5 minuten. Voeg de gesneden ui, aardappelen, de prei toe en bak nog 5 minuten door. Blus het geheel af met de slagroom en Boursin Cuisine, giet daarna de bouillon erbij. Laat dit mengsel afgedekt 20 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep opnieuw aan de kook. Zodra de soep kookt deze op smaak brengen met peper en zout. Schep de soep in diepe borden en leg een met Boursin gesmeerd plakje stokbrood in het midden van de soep.
- 200 Gram Aardappelen
- Ui, Gesnipperd
- 125 Gram Spekjes
- 1 Prei
- 1 Eetlepel Boter
- 1 Dl Slagroom
- 100 Kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden
- 8 Dl Runderbouillon
- 4 Plakjes Stokbrood
- Peper En Zout