Linzen-spinaziesoep Met Groninger Metworst

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Linzen-spinaziesoep Met Groninger Metworst Bereidingwijze

Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak ze op middelhoog vuur in 4 minuten glazig. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe en bak nog 2 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en schenk dit bij de worst. Voeg de linzen toe en laat ze op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat alles 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper. Lekker met vers afgebakken broodjes. Voor een lekker fris accent kunt u de soep serveren met een schepje zure room.

Boodschappenlijstje
  • 3 El Olijfolie
  • 2 Grote Uien, In Halve Ringen
  • 2 Tenen Knoflook, In Dunne Plakjes
  • 1 Pakje Groninger Metworst (240 G)
  • 1 El Gemalen Komijn (djinten)
  • 3 Groentebouillontabletten
  • 3250 Gr Linzen, Blond (pak 500 G)
  • 2x 200 Gr Verse Spinazie, Steeltjes Verwijderd En Grofgehakt
Probeer ook eens...