Paddestoelenchutney Met Walnoten

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Paddestoelenchutney Met Walnoten Bereidingwijze

Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in flinke plakken. Pel de uien en snij ze in ringen. Breng in een ruime pan met een dikke bodem de azijn en de basterdsuiker aan de kook. Voeg daaraan de in plakken gesneden uien en de gebroken walnoten toe. Zodra de massa weer kookt, worden de paddestoelen en het snufje peper toegevoegd. Nadat dit alles ca. 20 minuten zachtjes heeft gekookt en regelmatig met een houten lepel is geroerd, wordt de chutney in goed schoongemaakte potten gedaan. Na drie weken bewaard te zijn, is de chutney goed op smaak gekomen en kan die worden geserveerd bij wildgerechten en rauwkostsalades. Paddestoelenchutney bevat vrij veel vocht. Eventueel kunt u wat vocht in aparte flessen doen en gebruiken als marinade voor een salade.

Boodschappenlijstje
  • 2 Flessen Marinade
  • 700 Gr Kastanje- En Gewone Champignons (gemengd)
  • 300 Gr Uien
  • 1 L Kruidenazijn
  • 1 Kg Donkerbruine Basterdsuiker
  • 200 Gr Gepelde En Gebroken Walnoten
  • Snufje Peper
Probeer ook eens...