Hartige Crème Brûlée
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Verdeel de parmezaan, de olijven en de tomaatjes over kleine, ingevette ovenschaaltjes. 2. Breng de melk en de room aan de kook met een takje rozemarijn. 3. Klop het ei en de eierdooiers los met een snuifje nootmuskaat en peper. Schenk er in een straaltje de kokend hete roommelk bij. Roer voortdurend. 4. Verdeel de crème over de schaaltjes. Zet ze 30 tot 40 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan in de oven op 150° C. Laat ze afkoelen en door en door koud worden in de koelkast. 5. Werk, net voor het aperitief, af met de gemalen kaas en zet de schaaltjes kort onder de hete grill.
- 1 Dl Melk
- 3 Dl Room
- 1 Ei
- 5 Eierdooiers
- 150 Gram Parmezaanse Kaas, In Blokjes
- 50 Gram Gemalen Emmentaler
- 12 Ontpitte Groene Olijven, In Stukjes
- 6 Zongedroogde Tomaatjes, In Stukjes
- Boter
- Verse Rozemarijn
- Nootmuskaat
- Peper En Zout