Rabarbermoes Met Room
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas de rabarber en snijd de stelen in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Meng de rabarber in een pan met het sinaasappelsap en 100 gram suiker. Laat de rabarber tot moes koken en voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen. Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Meng door de sinaasappelrasp ook twee eetlepels suiker. Laat de moes afkoelen en schep hem in mooie glaasjes. Garneer met slagroom en de sinaasappelrasp. Tip: Kook het voetje van de rabarber ook mee en gooi dat pas daarna weg. Hierdoor bindt de rabarber zich waardoor het mooi gelei-achtig wordt.
- 500 Gr Rabarber
- Rasp En Sap Van 1 Sinaasappel
- 110 Gr Suiker
- 2 Dl Slagroom