Gebakken Sperziebonen Met Ontbijtspek
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Dirk-Jan Weusthuis » Type: Meer van het type: Roerbakken
BereidingwijzeDompel de schoongemaakte sperziebonen onder in een grote kookpan met gezouten kokend water. Laat de sperziebonen koken tot ze al dente zijn. Snijd intussen het ontbijtspek in grote stukken en doe het in een grote braadpan met olijfolie. Voeg de pijnboompitten en de fi jngehakte halve ui toe. Fruit het geheel op een matig vuurtje en vergeet niet af en toe te roeren. Als de sperziebonen gaar zijn, giet je ze af en doe je ze in de braadpan. Meng het geheel 2 minuten op een stevig vuur en kruid met muskaatnoot. Dien meteen op.
- 8 Plakken Ontbijtspek
- 350 Gram Fijne Sperziebonen
- Ui
- 25 Gr Pijnboompitten
- 1 Koffielepel Olijfolie
- Zout En Peper
- Nootmuskaat