Kruidenbrood
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeDoe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en strooi er de gist in. Strooi het zout en de suiker op de rand. Voeg het lauw water toe in de kuil en roer met een vork tot alles gemengd is. Kneed dit goed en leg er een handdoek over. Laat het deeg rijzen tot het eens zoveel is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de vulling door de zongedroogde tomaten, de knoflookteentjes, de zilveruitjes en de olijven fijn te hakken. Voeg olijfolie toe tot je een papje hebt. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. Strijk de vulling hierover uit. Rol dan het deeg op en doe dit in een met olie ingestreken bakvorm. Zet dit 25 à 30 minuten in de oven.
- 500 Gr Bloem
- 2 Zakjes Gist
- Snufje Zout
- 1 El Suiker
- 25 Cl Water
- Potje Gedroogde Tomaten
- 4 Knoflookteentjes
- 6 Zilveruitjes
- 8 Olijven
- Bertolli Extra Vergine Olijfolie