Rodekoolrolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBreng een ruime pan met water aan de kook en voeg er een flinke scheut azijn aan toe. Zoek acht mooie rodekoolbladeren uit en kook ze kort (ca. tien minuten) in dit kokende water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Fruit in een pan met dikke bodem de gesnipperde ui en de klein gesneden knoflookteen in de hete olie en voeg het gehakt met de gehaktkruiden toe. Schenk de rode wijn erbij en voeg de fijn geschaafde of fijn gesneden rodekool toe. Rasp de appelen en voeg de appelrasp toe aan dit mengsel. Breng op smaak met zout en peper, roer alles goed door en laat ongeveer tien minuten stoven. Laat het meeste vocht verdampen. Leg de uitgelekte bladeren op een schaal en schep op ieder blad een flinke lepel van het rodekoolmengsel. Rol de bladeren op en zet ze vast met een houten prikkertje. Maak van het bouillonblokje een halve liter bouillon. Leg de gevulde bladeren in een beboterde schaal. Schenk zoveel bouillon op de bodem van de schaal dat de rolletjes allemaal goed in de bouillon liggen. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de rolletjes gaar worden in ongeveer tien minuten. Opdienen met aardappelpuree.
- 8 Mooie Rodekoolbladeren
- 200 Gr (lams)gehakt
- 1 Knoflookteentje
- 200 Gr Fijn Geschaafde Of Fijn Gesneden Rodekool
- 2 Appels
- 1 Dl Rode Wijn
- Zout En Versgemalen Peper
- 2 El Gehaktkruiden
- Azijn
- Boter
- Bouillonblokje