Zoetzure Paprika-tomatensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Zoetzure Paprika-tomatensoep Bereidingwijze

Fruit de ui en paprika 5 minuten in de olie. Voeg tomaten en water toe en breng alles aan de kook. Doe er het bouillonblokje en de gember bij en laat het 10 minuten zachtjes koken. Giet de soep in een mengbeker of keukenmachine en pureer het geheel of doe het door een roerzeef. Voeg appeldiksap toe en breng naar behoefte op smaak met zout en/of peper. Garneren met peterselie.

Boodschappenlijstje
  • Grote Ui, Fijngehakt
  • 150 Gr Rode Paprika, In Reepjes
  • 3 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 750 Gr Tomaten, Kleingesneden
  • 3.5 Dl Water
  • 1 Plantaardig Bouillonblokje
  • Stukje Fijngeraspte Gemberwortel
  • 1.¾ Dl Appeldiksap
  • Peper En Zout
  • Enkele Takjes Peterselie
Probeer ook eens...