Hartige Spinazietaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVerwarm de spinazie, halveer de tomaatjes en laat het bladerdeeg even op het aanrecht ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg als de spinazie warm is, 4 eieren toe en flink wat geraspte kaas. Roer dit mengsel goed door elkaar. Voeg op het laatste voorzichtig de tomaatjes erbij. Vet een springvorm in en bedek de bodem met het bladerdeeg. Zorg dat het deeg aan de randen iets omhoog staat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Giet langzaam het mengsel in de springvorm en verdeel alles goed. Strooi nu nog extra geraspte kaas erover. Zet de taart ong 40-50 minuten in de oven tot de spinazie gestold is en er een goudbruin korstje opzit! Als je nog overhebt van de taart, bedek deze dan met folie en zet deze in de koelkast tot de lunch voor de volgende dag.
- 5 Plakjes Bladerdeeg
- Cherry Tomaatjes
- 1 Pak Spinazie A La Creme
- 4 Eieren
- Geraspte Kaas