Aardappeltjes Met Hete Paprikasaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: kooklust » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBoen de krieltjes schoon en kook ze in water met zeezout in ca. 20 minuten gaar. Week de pepers en chilipeper 15 minuten in de azijn. Giet ze af en laat ze goed uitlekken (bewaar de azijn). Doe de pepers, paprika, knoflook, komijn, oregano en het zeezout in een keukenmachine. Pureer de massa en giet de olie er tijdens het draaien in een dun straaltje bij. Breng de saus op smaak met de azijn. Giet de krieltjes af en zet ze even terug op het vuur om goed droog te laten stomen; schud ze een paar keer om. Serveer ze en geef de saus erbij. voor de paprika saus 2 grote, gedroogde rode Spaanse pepers (of 2 extra chilipepers) 1 gedroogde chilipeper 4 eetlepels rode-wijnazijn 2 rode paprika’s, in stukken 4 knoflookteentjes, gepeld ˝ theelepel gemalen komijn ˝ theelepel oregano ˝ theelepel zeezout 2 dl olijfolie extra vierge
- 1 Kg Krielaardappels
- 1,5 Theelepel Zeezout