Kip Met Knoflook

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Kip Met Knoflook Bereidingwijze

1. Verwarm de oven voor op 200 C. Vermeng het korianderpoeder met 1 el olie, 2 el limoensap en peper. Doe ze met de kip in een plastic zak, hussel door elkaar en laat 1 uur marineren. 2. Pel de uien, snij ze in partjes. Pel en snipper de knofl ook. Leg de kip in een braadslee, met de uien rondom. Besprenkel met 1 el olijfolie en zet 1 uur in de oven. Bedruip regelmatig met braadvocht en voeg na 3O minuten ook de knoflook toe. 3. Verlaag de oventemperatuur tot 150 C. Schep de kip met de uien en knofl ook in een schaal en zet nog 30 minuten in de oven. 4. Snij de pepertjes in reepjes (hou wat apart voor de afwerking) en fruit ze even in 1 el braadjus. Roer er de suiker en de tomatenpuree door. Overgiet met kippenbouillon en laat inkoken. 5. Breng de saus op smaak met peper, zout en limoensap en lepel ze over de kip. Bestrooi met de apart gehouden peperreepjes.

Boodschappenlijstje
  • 6 Kippenbouten
  • 6 Knoflookteentjes
  • 2 Uien
  • 200 Ml Kippenbouillon
  • Sap Van 1 Limoen
  • 2 Rode Spaanse Pepertjes
  • 1 El Tomatenpuree
  • 1 El Rietsuiker
  • 3 Tl Korianderpoeder
  • 2 El Olijfolie
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...