Spinazieschotel Uit De Oven

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Spinazieschotel Uit De Oven Bereidingwijze

1. Schil de aardappelen en kook ze vervolgens 15 minuten in gezouten water. Giet ze daarna af en kook ze droog. 2. Pureer de aardappelen samen met de melk, een ei en de helft van de boter. Breng op smaak met wat peper en zout. 3. Was de spinazie en laat ze slinken in het aanhangende water. Doe er vervolgens de knoflook bij en kruid het met peper en zout. 4. Doe de rest van de boter in een pan en bak hier kort de champignons in op hoog vuur. 5. Doe de spinazie en champignons in laagjes in de ovenschaal en dek het geheel af met de puree. 6. Bak het geheel in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kilo Aardappelen
  • 500 Gram Spinazie
  • 250 Gram Champignons
  • 2 Knoflookteentje, Uitgeperst
  • 2 Eetlepels Boter
  • 1 Ei
  • 2 Eetlepels Melk
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...