Pompoenroomsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Pompoenroomsoep Bereidingwijze

Pel de ajuin en snij hem in grote stukken. Maak de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in grote stukken. Bereiding Fruit de ui en de pompoen ongeveer 5 minuten in een pot met olijfolie. Voeg de gember toe en kruid met peper. Voeg 900 ml water en de 2 kippenbouillonketeltjes toe, dek af en laat 25 minuten op een middelmatig vuur koken. Haal de pot van het vuur en mix fijn. Rasp de nootmuskaat, kruid af en versier met enkele plukken kervel. Dien onmiddellijk op met fijn gesneden en gegrild stokbrood .

Boodschappenlijstje
  • 1.5 Kg Pompoen
  • 1 Ui
  • 1 Kl Gember
  • 1 Soeplepel Olijfolie
  • 2 Kippenbouillonblokjes
  • Nootmuskaat
  • Kervel
  • Peper Van De Molen
Probeer ook eens...