Lauwwarme Broccolisalade
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in plakjes. Kook de broccoliroosjes en plakjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af (zodat het kookproces stopt en de broccoli mooi groen blijft) en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp boven een schaal 1 eetlepel gele schil eraf. Pers de citroen uit en voeg het sap met de Becel Dieetolie, zout en versgemalen peper naar smaak toe en klop dit alles tot een fijne dressing. Schep het basilicum en de broccoli door de dressing. Lekker bij gegrild vlees en pasta.
- 600 Gr Broccoli
- Zout En Peper
- Citroen
- Becel Dieetolie
- 2 El Verse Basilicum, Fijngehakt