Limoencake
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 2. Maak de limoen goed schoon onder een (lauw) warme kraan. 3. Rasp, met een zeer fijne rasp, de schil van de limoen en pers hem vervolgens uit. 4. Vet een cakevorm in met boter en bestuif hem daarna met wat bloem. 5. Doe de suiker en de boter in een grote kom en roer dit goed door elkaar. 6. Voeg ook de gerapste limoenschil toe en roer goed totdat er een luchtig mengsel is ontstaan. 7. Voeg daarna scheutje voor scheutje, al roerende, de sap van de limoen toe. 8. Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren erbij en roer het goed door elkaar. 9. Zeef daarna de bloem samen met de bakpoeder boven de kom en spatel het goed door elkaar. 10. Schenk het beslag over in de cakevorm en zet deze in het midden van de oven. 11. Laat de cake in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin bakken. 12. Laat de cake daarna afkoelen op een rooster en bestrooi hem vervolgens met poedersuiker.
- 1 Limoen
- 250 Gram Zachte Roomboter
- 250 Gram Suiker
- 250 Gram Bloem
- 5 Eieren
- 2 Theelepels Bakpoeder
- Poedersuiker
- Boter