Hartige Pudding Met Spekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Teun Wieggers » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de uien. Dompel de spekreepjes 3 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en verfris ze onder koud water. Laat de uien en de spekjes in afzonderlijke pannen smelten in een mengsel van half boter / half olie. Zorg dat de uien niet bruin braden. Beboter een ovenschotel en schik er de uien en de spekjes in afwisselende lagen in. Bedek het geheel met sneden brood. Klop de eieren met de room. Voeg er zout, peper en muskaatnoot aan toe en giet dit over het brood. Maak de schotel af met de rest van de uien en spekjes. Laat alles tien minuten trekken en zet het dan 15 minuten in een warme oven. Opdienen met groene sla.
- 1 Oud Boerenbroodje
- 400 Gram Uien
- 400 Gram Gerookte Spekreepjes
- 50 Gram Boter
- 3 Soeplepels Olie
- 6 Eieren
- 400 Gram Room
- Muskaatnoot