Slagroom-kwarktaart Met Kersen
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBodem Beboter een springvorm (26 cm) en strooi wat bloem over de boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren. Doe de eidooiers, het hete water, de suiker en de vanillesuiker in een kom en roer tot het mengsel schuimig is geworden. Klop de eiwitten stijf en schep ze op de schuimige massa. Voeg vervolgens bloem, maïzena, bakpoeder, zout en geraspte citroenschil toe en schep het deeg om met een spatel. Vul de beboterde vorm met het deeg en bak het in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de taartbodem op een rooster goed afkoelen. Vulling Los de blaadjes gelatine op in ruim water en knijp ze uit. Doe 3 eetlepels sap van de kersen in een pannetje en zet dat op een laag vuur. Los de blaadjes gelatine in het sap op en laat het geheel afkoelen. Laat de kersen uitlekken en marineer ze in de kersenlikeur. Klop daarna de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel er de gemarineerde kersen voorzichtig doorheen. Klop de kwark lobbig. Roer er de slagroom met kersen doorheen en al roerend beetje bij beetje de gelatine. Zet de afgekoelde taartbodem terug in de bakvorm en breng hierop de vulling aan. Strijk het geheel glad en laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
- Bodem
- 4 Eieren
- 4 El Heet Water
- 125 Gr Suiker
- 2 Zakjes Vanillesuiker
- 75 Gr Bloem
- 50 Gr Maizena
- 3 Tl Bakpoeder
- 1 Mespuntje Zout
- 1 Tl Geraspte Citroenschil
- Bloem Om De Vorm Te Bestuiven
- Boter Om De Vorm In Te Vetten
- Vulling
- 12 Gelatine Blaadjes Wit
- 600 Gr Kersen Zonder Pit
- 3 El Kersenlikeur
- 750 Gr Slagroom
- 6 El Poedersuiker