Kruidkoek

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Kruidkoek Bereidingwijze

Breng de honing met het water aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer met een spatel de gezeefde roggebloem er doorheen. Er ontstaat nu een zeer taai en kleverig deeg. Schep het hete deeg op een ingevette plaat of op een bord. Strijk het deeg nu met natte handen glad tot een platte koek van 2 tot 3 centimeter. Let op: het deeg is heet en plakkerig. Brandt uw vingers niet. Bestrijk het deeg vervolgens met olie om uitdroging te voorkomen. Zodra het deeg is afgekoeld, bedekt u het met plastic en zet het 24 uur weg op een koele plek. De volgende dag.... Meng met een natte hand de honing door het basisdeeg. Voeg vervolgens de kruiden, de bakpoeder, 50 gram van de notenmelange en eventueel de gember toe. Bekleed een springvorm of taartpan van zo’n 20 centimeter doorsnede met bakpapier en vet deze in. Verdeel het deeg egaal met een natte hand en bestrijk het met koffiemelk. Strooi de resterende notenmelange over de koek heen. Bak de koek in een voorverwarmde oven in 55 tot 60 minuten op 190 tot 200 graden. Controleer met een satéprikker of de koek gaar is. Haal de koek nadat deze enigszins is afgekoeld uit het blik en plaats hem op een rooster of theedoek. Laat de koek goed afkoelen en voor dan: smakelijk eten!

Boodschappenlijstje
  • Dit Hebt U Nodig Voor Dag 1:
  • 200 Gr Honing
  • 100 Ml Water
  • 250 Gr Roggebloem
  • Beetje Olie
  • Dit Hebt U Nodig Voor Dag 2:
  • Het Basisdeeg Van Dag 1
  • 100 Gr Honing
  • 5 Gr Koekkruiden
  • 10 Gr Bakpoeder
  • 100 Gr Notenmelange
  • Eventueel Wat Gember
  • Boter
  • Koffiemelk
Probeer ook eens...