Beignets Van Spruitjes En Scampi's

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Beignets Van Spruitjes En Scampi's Bereidingwijze

Duurtijd: 20 min Bereidingswijze 1 Blancheer de spruitjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken. 2 Pel de scampi's. Steek afwisselend drie spruitjes en twee scampi's op een spiesje. 3 Roer de eieren los met de bloem en een theelepel zout. Doe er de ijskoude pils en 20 cl ijskoud water bij. Roer, maar niet te lang. Het beslag moet een beetje korrelig blijven. 4 Dompel de spiesjes meteen in het beslag en bak ze in frituurolie op 190° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze goed heet. Lekker met groene salade en stokbrood. Tip Voor alcoholvrije beignets vervangt u de pils door zoet tafelbier.

Boodschappenlijstje
  • 24 Spruitjes
  • 16 Scampi's
  • 3 Eieren
  • 100 Gram Bloem
  • 1 Flesje Bier, Ijskoud
  • Zout
Probeer ook eens...