Cheesecake

Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Cheesecake Bereidingwijze

Verkruimel de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee goed. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24-26 centimeter met bakpapier. Druk hier met de bolle kant van een lepel het koekjesmengsel op. Laat de taartbodem afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 250 graden. Meng met behulp van een mixer de roomkaas, vanillesuiker en basterdsuiker tot een luchtig geheel. Voeg de bloem toe. Voeg daarna langzaam één voor één de eieren en eidooiers toe, totdat ze net gemengd zijn. Meng als laatste voorzichtig de slagroom erdoor. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm. Plaats onder in de oven een lage schaal gevuld met water, dit voorkomt meestal dat er een barst in de taart komt (het is overigens niet erg als dit wel gebeurt). Zet de taart voorzichtig midden in de oven en bak hem tien minuten op 250 graden. Verlaag daarna de temperatuur tot 100 graden en bak de taart nog ongeveer een uur. Open de ovendeur tussentijds niet. Als u met uw vinger in het midden van de taart drukt en de taart voelt aan als griesmeelpudding, dan is hij klaar. Zet de oven uit, laat de ovendeur op een kiertje staan en laat de taart drie uur afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart minstens een etmaal in de koelkast. De smaak van de cheesecake moet zich eerst ontwikkelen, eet hem nooit meteen. Serveer de taart koel met of zonder topping. Lekkere suggesties voor een toplaag zijn cranberrycompote en geraspte witte chocolade. Allerlei soorten zelfgemaakte jam, zoals bosbessen, aardbeien of kersen, zijn ook lekker. Of beleg de taart met vers seizoensfruit. De taart blijft drie dagen goed in de koelkast. U kunt hem ook invriezen (maximaal twee maanden bewaren). Laat de taart dan twee uur op kamertemperatuur ontdooien of 24 uur in de koelkast. .

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Koffiekoeken (Bastogne)
  • 70 Gr Roomboter
  • 1150 Gr Roomkaas
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 300 Gr Witte Basterdsuiker
  • 30 Gr Bloem
  • 5 Eieren
  • 2 Eidooiers
  • 150 Ml Slagroom
  • Cranberrycompote
  • Geraspte Witte Chocolade
Probeer ook eens...