Dal Bath -Rijst Met Linzensoep Uit Nepal
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeDe linzen wassen, een uur weken en laten uitlekken. In 2 eetlepels olie de fijngesnipperde ui, de fijngesnipperde gemberwortel en de knoflook bakken. Voeg de koenjit en de geweekte erwten toe en bak deze op een laag vuur 3 minuten mee. Voeg er water bij zodat alles onder komt te staan en zout naar smaak. Vuur hoger zetten en laten koken. Eventueel opkomend schuim verwijderen. Zachtjes door laten pruttelen totdat het een pap is geworden. De aubergineblokjes bakken in 2 eetlepels olie samen met het fijngesnipperde pepertje of de sambal,de djinten en de kerrie massala. In de laatste minuut de in stukjes gesneden tomaat bijvoegen. Tenslotte alles bij de erwtenpap voegen en nog even doorkoken.
- Basmati Of Pandan Rijst
- 250 Gram 250 Gr Zwarte Of Gele Linzen
- 1 Ui
- 2 Eetlepels Olie
- 3 Teentjes Knoflook
- 3 Cm Djahe (gemberwortel
- 1 Theelepel Kurkuma (koenjit)
- 1 Eetlepel Komijnzaad
- 1 Klein Pepertje Of Sambal
- 1 Eetlepel Kerrie (massala)
- 1/2 Auberige In Blokjes
- 1 Tomaat
- Olie