Scampies Met Basmatirijst
Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeOntdooi de scampi's, pel ze tot op het staartstukje na en verwijder het darmkanaaltje. Kook 4 porties basmati rijst volgen gebruiksaanwijzing. verhit wat olie in de (wok)pan en bak de sjalot en pepertje zachtjes aan, strooi het kerriepoeder erover en laat 1 minuutje mee roerbakken. Voeg de scampi's en de knoflook toe en roerbak zo'n 1 à 2 minuten op hoog vuur. Roer er vervolgens de kokosmelk en lenteuitjes door en laat nog 2 minuutjes zachtjes sudderen. Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en dresseer er de scampi's over, werk af met wat tuinkers of koriander
- 500 Gr Scampi's (diepvries)
- 1 Sjalotje, Fijngesneden
- 3 Teentjes Knoflook, Fijngehakt
- 2 Grof Gesneden Lenteuitjes
- 1 Rood Spaans Pepertje, Zaadjes Eruit En Fijngehakt
- 1 El Milde Kerriepoeder
- 2 Dl Kokosmelk
- Arachideolie
- Verse Tuinkers Of Koriander (naar Smaak)
- 2 Porties Basamati Rijst