Hartige Taart Bladerdeeg

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Steffan » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Hartige Taart Bladerdeeg Bereidingwijze

Het lekkerste is een hartige taart met een eigen hartige verse bodem, om dit te bereiken zijn een aantal recepten mogelijk. Wij van hartigetaarten.com verkiezen dit recept boven alle andere. Hier vind je een aantal recepten welke een prima basis bieden voor een heerlijke hartige taart. Dit recept voor bladerdeeg is gebaseerd op een (ronde) vorm met een doorsnede van 25 t/m 30 cm. Dit staat ook gelijk aan ongeveer 8 kleinere vormpjes. Andere variaties zijn uiteraard ook mogelijk, er zijn eindeloos veel soorten bladerdeeg bodems. Aan de slag met het recept: Wrijf de bloem met de boter tot er kruimels ontstaan. Maak er een “vulkaan” van met een “krater” in het midden. Giet het water in het kuiltje en voeg het zout toe. Werk de bloem en de boter met het water tot een bal deeg zonder dat het elastisch wordt. Laat het deeg 1 uur rusten voor gebruik. Beter nog is het deeg een dag tevoren te maken.

Boodschappenlijstje
  • 1000 Gram Bloem
  • 500 Gram Boter
  • 20 Gram Zout
  • 0,5 Liter Water
Probeer ook eens...