Ossenstaartsoep
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeDoe de stukken ossenstaart in en ruime pan en strooi er zout en peper over, voeg ook het laurierblad toe en overgiet met water tot de pan 3/4 gevuld is, breng aan de kook en draai vervolgens het vuur lager. Laat pruttelen tot het vlees bijna van het bot valt. Neem het vlees uit de pan en vervang dit door het preiwit, ui, knoflook en de wijnazijn, giet eventueel wat water bij. Laat de groenten gaar koken. Pluk intussen het vlees van de botjes en hak dit fijn. Verwijder het laurierblad en mix de soep fijn met de staafmixer en strooi er de peterselie in. Roer tenslotte de tomatenpuree, het vlees en de vermicelli door de soep en kruidt bij naar smaak. Laat nog zo'n 5 minuten koken en dien op.
- 600 Gr Ossenstaart
- 500 Gr Preiwit, In Stukjes Gesneden
- 1 Ui, In Stukjes
- 2 Knoflookteentjes, In Stukjes
- 2 El Rode Wijnazijn
- 1 Blikje Tomatenpuree, 75gr
- Vers Gesnipperde Peterselie
- Laurierblad
- Vermicelli
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout