Rodekoolstamppot

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Rodekoolstamppot Bereidingwijze

Bereidingstijd: 40 minuten 1.Schil en was de aardappelen. Maak de rodekool schoon, snijd deze in smalle reepjes of schaaf de kool. 2.Kook de aardappelen samen met de rodekool en het citroensap in 20 minuten gaar. 3.Leg de rookworst de laatste 5 minuten bij de aardappelen en de kool of wel de worst 10-20 minuten, afhankelijk van de soort worst, in een pannetje. 4.Giet de aardappelen en de rodekool af en stamp ze met boter en de melk fijn. Roer de ananasstukjes en de kaneelpoeder erdoor. 5.Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met peper, zout en eventueel ananassap. 6.Serveer de rookworst bij de stamppot.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gr Boter
  • 1.5 Kg Aardappelen
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 1 Dl Melk
  • 500 Gr Rode Kool
  • 1 Tl Kaneelpoeder
  • Blikje Stukjes Ananas
  • Rookworst
  • Sap Van 1 Citroen
Probeer ook eens...