Bladerdeegbloemen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Bladerdeegbloemen Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Druk met een bloemenvormpje grote bloemen uit het bladerdeeg (of gebruik een andere vorm). Haal bij de helft ervan een cirkel uit het midden (met een glas). 2. Strijk de volle delen in met losgeklopt ei. Leg er dan de uitgehaalde delen bovenop. Druk héél zacht aan. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bak 20 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. 3. Fruit de knoflook en de ui aan in hete olijfolie. Snij de overige groenten in stukjes en doe ze erbij. Stoof alles gaar. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. 4. Vul de bloemen met de groenteratatouille en werk af met parmezaansnippers en geroosterde pijnboompitten. Dien warm op.

Boodschappenlijstje
  • 8 Vellen Bladerdeeg
  • 1 Ei, Losgeklopt
  • Olijfolie (extra Vierge)
  • 1 Teentje Knoflook, Gesnipperd
  • 2 Tomaten
  • 1 Paprika
  • 1/2 Courgette
  • 1/4 Aubergine
  • 1 Ui
  • Paprikapoeder
  • Peper En Zout
  • Parmezaanschilfers
  • Geroosterde Pijnboompitten Om Af Te Werken
Probeer ook eens...