Paarse Boerenkoolstamppot

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Paarse Boerenkoolstamppot Bereidingwijze

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Maak de boerenkool schoon, verwijder de harde nerven en snijd het blad fijn. Leg de aardappelen in een ruime pan en bedek ze met een laag water. Voeg zout naar smaak toe en leg de boerenkool en de worst boven op de aardappelen. Laat het geheel zo’n 25 minuten koken. Giet de pan af en stamp de aardappelen en boerenkool tot een mooie stamppot. Voeg eventueel een scheut (warme) melk toe. Serveren met de in plakjes gesneden rookworst en een schep mosterd. Paarse boerenkool is verkrijgbaar bij goede groenteboeren en streekwinkels waar men producten direct van het land verkoopt. Hebt u zelf geen paarse boerenkool in uw moestuin, dan is het misschien een leuk idee om dit volgend jaar aan te planten. U kunt de paarse boerenkool in dit recept natuurlijk ook vervangen door (gewone) groene boerenkool. De paarse boerenkool van deze stamppot is afkomstig van het land van Hof van Twello. Kijk voor meer informatie op www.hofvantwello.nl

Boodschappenlijstje
  • 1.2 Kg Aardappelen
  • 1 Kg Verse Paarse Boerenkool
  • Zout Naar Smaak
  • Rookworst
Probeer ook eens...