Soepje Van Zalm En Tomaten

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Eldert Assendorp » Type: Meer van het type: Soepen

Soepje Van Zalm En Tomaten Bereidingwijze

Snij de ui en de aardappelen in grove stukken. Verwijder de draden van de selderstengels en snij in grove stukken. Laat de zalm uitlekken en hou het vocht apart. Verwijder het vel en de graatjes. Plet de zalm fijn met een vork Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de stukken aardappel en selder toe en laat 1 à 2 min. mee stoven. Kruid met de tijm en dragon. Voeg het vocht van de zalm en de gepelde tomaten toe. Overgiet met 7 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat gedurende 20 min. koken. Giet 1/2 L melk bij de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even opwarmen.

Boodschappenlijstje
  • Rode Of Roze Zalm (blik, 212 G)
  • 2 Aardappelen
  • 2 Groene Selderstengels
  • 1 Ui
  • 800 Gra, Gepelde Tomaten
  • 1 El Boter
  • 6 Dl Melk
  • 1 Blokje Visboullion
  • 1/2 Tl Tijm
  • 1/2 Tl Dragon
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...