Stoofpeertjes Speciaal
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas de peren en schil ze een keer over de gehele lengte, zodat er een mooie brede band overheen loopt. Zo blijven de vruchten mooi heel en is de smaak beter. Doe de peren in een pan en vul deze met water tot ze net onder staan. Voeg hieraan toe: pijpje kaneel, gemalen kruidnagel, rode wijn en suiker. Breng het geheel aan de kook en laat het een half uur zachtjes doorkoken totdat de peren mooi rood geworden zijn. Zodra het pijpje kaneel opengaat, wordt deze even uitgekrabd voor nog meer smaak. De peren kunnen warm bij de maaltijd gegeten worden, maar zijn ook koud heel lekker. Vul ze bijvoorbeeld met een blauwschimmelkaas als Roquefort of Danish Blue of zure room (sour cream).
- 2 Kg Klapsperen
- Pijpje Kaneel
- Mespuntje Gemalen Kruidnagel
- 1/4 L Rode Wijn
- 600 Gr Suiker