Spruitjes Ovenschotel Met Kaassaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook de spruitjes en de aardappelen, maar niet te lang. Bak in een pannetje alvast de spekjes een beetje op. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes en leg deze in een ovenschaal. Nu de gekookte spruitjes er overheen, en de spekjes er over uitstrooien. Maak van 50 gram bloem, 50 gram boter en zo'n 300ml melk een roux, en dan flink wat kaas er in. Als je kaassaus dik wordt kan je hem met nog wat melk verdunnen: de saus moet niet te dik zijn. Nu over de spruitjes heen gieten en het eindresultaat nog een kwartiertje in de oven.
- 500 Gram Spruitjes
- 1 Kg Aardappelen
- Spekjes (of Niet Als Je Geen Vlees Eet)
- Bloem, Boter, Melk En Kaas Voor Een Kaassausje