Griesmeelpudding
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeStort de griesmeelpuddinkjes op vier koude borden en schep de saus van boerenmeiden er rondomheen. Spuit een rozet slagroom op het bord en garneer met partjes aardbei en reepjes verse mint. Lekker makkelijk, maar zelf maken kan natuurlijk ook, en dan heb je het volgende nodig; 3 blaadjes geweekte gelatine 1 l melk 100 g tarwegriesmeel 1 vanillestokje 80 g suiker 3 eidooiers 3 eiwitten snufje zout Bereiding Los de geweekte gelatineblaadjes in 1 dl warme melk op. Breng de rest van demelk (9 dl) met de helft van de suiker, het vanillestokje en het snufje zout aande kook. Voeg dan geleidelijk de griesmeel aan de melk toe. Nog even doorkoken, onder regelmatig roeren, tot het gaar is. Neem de pan van het vuur enroer de warme melk met gelatine en de eidooiers door de massa. De rest van desuiker met de eiwitten opkloppen en door de pudding spatelen. De pudding innat gemaakte vormpjes scheppen, met beboterd papier afdekken of met watsuiker bestrooien en af laten koelen.
- 4 Griesmeelpuddinkjes Van 80 G*
- 200 Gr Saus Van Boerenmeiden**
- Slagroom
- 160 Gr Aardbeien In Partjes
- 4 Blaadjes Mint In Reepjes Gesneden