Rode Poon Met Venkel
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijdt de buik van de vis open en verwijder de ingewanden. Knip de vinnen af en spoel de vis goed af onder de koude kraan. Dep de vis droog met keukenpapier. Snijdt de venkel in grove blokken. Bedek de bodem van een pan met olijfolie. Zet op matig vuur de venkel aan. Doe de laurier en tijm erbij. Leg de vis erop. Doe de deksel op de pan en bak de vis verder gaar. Bedruip de poon af en toe met het kookvet. Zodra het vlees wit kleurt en los begint te zitten is de vis gaar. Direct serveren met wat aardappelpuree, en je hebt een heerlijke maaltijd! Je kunt de poon na het aanzetten ook met de venkel in de oven zetten op 180 graden. Daarin moet het ongeveer 20 minuten garen. Vergeet ook dan niet regelmatig te bedruipen.
- 2 Rode Ponen
- 4 Eetlepels Olijfolie
- 1 Venkelknol
- 1 Laurierblad
- Tijm
- Versgemalen Zout En Zwarte Peper