Karamelappels
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSteek door het midden van elke appel een satépen. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet dit licht in. Los de suiker, boter en honing langzaam op in een pannetje met een kopje water. Liefst in de oven op 140 graden of stand 1. Zodra de suikermassa (noga) het craqueléstadium heeft bereikt, wordt het pannetje meteen uit de oven gehaald. Wentel de appels zo vlug mogelijk een voor een door dit suikermengsel, zodat ze volledig met een dun laagje bedekt zijn. Leg ze vervolgens op het ingevette aluminiumfolie om hard te worden. Zodra de appels droog en hard zijn, kunnen ze in vetvrij papier of keukenfolie verpakt worden om ze te bewaren.
- 6 Appels
- 225 Gr Basterdsuiker
- 55 Gr Boter
- 25 Gr Honing
- Olie Om In Te Vetten