Gepofte Aardappelen Met Zuurkool
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBoen de aardappels goed schoon, maar schil ze niet. Kook de aardappelen 15 minuten in een pan water. Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie en pof ze nog 30 minuten in de oven op 200 graden. Kook intussen de zuurkool in ongeveer een kwartier gaar in het aanhangende water en het appelsap. Maak nu de aardappelpakketjes open, snijd in elke aardappel een kruis en druk het aardappelkruim iets naar buiten. Leg op elke aardappel een flinke schep zuurkool. Bestrooien met versgemalen peper en serveren met een dot crème fraîche.
- 4 Zeer Grote Kruimige Aardappelen
- Een Zakje Zuurkool
- 2 Dl Appelsap
- Versgemalen Peper
- 125 Gr Crème Fraîche