Gefrituurde Sardines Met Pasta
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeSardines zijn simpel en alledaags. Misschien is het juist daarom zo'n lekker visje. Deze neef van de haring is rijk aan gezonde vetten. Frituren is prima methode om sardientjes klaar te maken. Maak allereerst de visjes schoon. Dat is best even een werkje. Spoel ze schoon onder de koude kraan. Verwijder de schubben als dat al niet door je visboer gedaan is. Snijd de kop eraf, net achter de kieuwen. Doe dat met je snijhand. Zo blijft die schoon. Met je andere hand duw je dan zachtje met je duim de graat er uit. Met een simpele beweging van je mes verwijder je dan in een keer de ingewanden en snijd je de staart eraf. Leg de sardienes in een bord of bak en bedek ze met melk. Zet ze een minuut of tien weg. Kook de penne beetgaar. Doe wat bloem in een bord en haal de visjes er doorheen. Dat kun je voor het mooiste resultaat stuk voor stuk doen. Frituur de sardines aan beide zijden bruin. Hak de peterselie fijn. Verwarm de pasta door de sardines met de peterselie. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Beetje citroensap erover en smullen maar!
- 500 Gram Verse Sardines
- Bloem
- Olijfolie
- 100 Ml Melk
- 200 Gram Penne Of Andere Pasta
- 4 Eetlepels Peterselie
- Citroensap
- Zout En Peper