Gratin Van Aubergines En Courgettes
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeKook de rijst in 10 minuten gaar in kokend water. Maak de courgettes en de aubergine schoon en snij ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken. Hak ze daarna fijn met een groot mes. Pel de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn. Hak de plukjes peterselie fijn. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes. Verhit de olie en stoof de ui glazig. Doe er dan de ansjovis bij. Meng en doe er vervolgens de gehakte courgette en aubergine bij, samen met de knoflook, de peterselie en de uitgelekte rijst. Laat 5 minuten pruttelen op een middelmatig vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7). Klop het ei op in een kom en doe er de afgekoelde bereiding bij. Beboter een gratinschotel, giet het mengsel erin en strijk glad met een vork. Bestrooi met de kaas en laat 20 minuten bakken in de oven.
- 30 Gr Rijst
- 2 Courgettes
- 1 Aubergine
- 1 Ui
- 2 Ansjovisfilets
- 1 Tot 1.5 El Olijfolie
- 1 Knoflookteentje
- 3 Platte Peterselie Takjes
- 1 Ei
- 5 Gr Boter
- 20 Gr Geraspte Kaas