Tomaten Soep Onder Bladerdeegdakje

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Tomaten Soep Onder Bladerdeegdakje Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de tomaten in stukken. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en bak hierin de courgette en ui ongeveer 4 minuten. Breng de soepmix met 1 liter koud water al roerend aan de kook en voeg de tomaten en het courgettemengsel toe. Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen. Verdeel de afgekoelde soep over 4 vuurvaste soepkommen. Rol het het bladerdeeg eventueel iets uit. Bedek de kommen met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er de pizzakruiden op. Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is en soep heet.

Boodschappenlijstje
  • 3 Tomaten
  • 1 Kleine Courgette
  • 1 Ui
  • 2 El Bertolli Olijfolie Delicato
  • 1 Zakje Knorr Tomaat Basilicumsoep
  • 4 Plakjes Bladerdeeg
  • 1 Ei
  • Pizzakruiden
Probeer ook eens...