Witte Sterretjestaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeLaat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de boter samen met de suiker tot dat deze luchtig is. Dit duurt 10 a 15 minuten. Klop dan één voor één de eieren er doorheen. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg dan de bloem, kokos en bakpoeder toe. En spatel dit tot een mooi glad beslag. Vet de springvorm in en giet het beslag erin. Schuif in de oven en bak de cake in ca 1 uur gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uit komt is dat het geval. Bereiding Laat de cake afkoelen. Snijd de cake overlangs in tweeën. Leg de twee helften naast elkaar met de snijkant naar boven. Besprenkel de helften met Malibu en besmeer ze met een laagje lemon curd. Rol 150 gram marsepein uit tot een ronde lap ter grootte van de cake en leg op de onderste helft Bestrooi de marsepein met poedersuiker als het wat te plakkerig is om het uit te rollen. Leg nu de bovenste helft er weer op met de besmeerde kant naar beneden. Rol de rest van de marsepein uit tot een grote ronde lap en bedek hier de taart mee. Besmeer dit met een dun laagje lemon curd. Rol nu de rolfondant uit tot een grote ronde lap en bedek hiermee de taart. Steek met sterretjesvormen van verschillend formaat sterren uit het fondant. Steek niet dieper dan de fondant laag. Haal de sterretjes er voorzichtig uit en leg de kleinere sterretjesvormen terug in de grotere sterren. Vul de sterrenvormen met goudpillen. Strik een breed gouden lint om de zijkant van de taart.
- 350 Gr Boter
- 350 Gr Fijne Kristalsuiker
- 7 Eieren
- 350 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 100 Gr Geraspte Kokos
- 1 Mespuntje Zout
- 100 Ml Malibu
- 300 Gr Lemon Curd
- 500 Gr Marsepein
- 500 Gr Witte Rolfondant (kookwinkel, Webwinkel)
- 3 El Goudpillen